Copii morti din cauza rujeolei

Un copil de nouă luni din Constanţa, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 46. Un posibil deces din cauza rujeolei, în Brăila, se află în curs de confirmare. Peste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în ultima săptămână, cele mai multe în judeţele Vaslui şi Brăila.

Un bebeluș din Constanţa, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns 46 – Digi24.ro

Este trist ce se intampla in Romania. Procentual, la nivelul populatiei, Romania ocupa primul loc in Europa in acest caz.

Motivul principal?

Din toate stirile citite in ultimul an, nevaccinarea bebelusilor.

De ce nu sunt vaccinati unii copii impotriva rujeolei?

In Romania, vaccinul ROR nu este obligatoriu de facut. Ar putea fi facut cand bebelusul are 12 luni implinite. Poate fi administrat mai devreme daca bebelusul sub 12 luni este expus virusului sau daca este epidemie generala. Urmatorul vaccin se face la circa 5 ani.

In alte tari Europene, acest vaccin, optional in majoritatea tarilor, se face la 6 luni primul si al doilea la 3 ani.

Personal cred ca vina majora este a celor ce prin mediul social, in special online, influenteaza familiile romane sa refuze vaccinul, venind cu exemplificari prin cazuri izolate si extrem de rare de probleme aparute in urma vaccinului.

Doar cautand online pe Google, puteti gasi mai multe bloguri personale cu pareri impotriva vaccinurilor. Acesti oameni care publica astfel de articole nu au cunostinte oficiale de medicina, in special pediatrie. As considera ca acesti oameni sufera de paranoia si incearca prin crezul lor sa influenteze negativ familiile cu copii.

Tinand cont de toate cazurile de rujeola si de decese din cauza ei din intervalul 2016-2018, poate ar fi necesar justitia romana sa investigheze si influenta din mediul online, TV si presa scrisa care duce la cresterea numarului de refuzuri vaccinului. Sunt multe persoane care ar trebui acuzate de influenta ce a dus la decesul multor copii in acest interval si trebuie sa raspunda in fata justitiei si familiilor indoliate pentru aceasta.

Daca este bine sau nu este bine sa fie oricare vaccin la un copil as dori sa isi poata spuna public parerea doar specialistii in domeniu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.