Salmon Glacier

Salutare lume!

Bine ai venit pe acest blog.

Sunt un programator, ce a părăsit România în 2014, la vârsta de 31 de ani.

Din simplul motiv că suntem apreciați ca programatori în întreaga lume, mai ales în țările dezvoltate, am ales să ne petrecem viața ca familie acolo unde sistemul funcționează mai bine și perspectivele de educație pentru copii noștri sunt mai bune decât în România. Secundar, să fie o locație de care să ne și bucurăm mai mult — cândva cineva îmi spunea că a ales să trăiască acolo unde se simte într-o vacanță permanentă și astfel serviciul nu a mai fost un stres de atunci.

Partea de renumerație nu a fost importantă în decizie, datorită posibilităților de lucru la distanță, trend care devine tot mai la modă și adoptat de tot mai multe companii și vechi și noi. În prezent, companii din diverse colțuri ale lumii, plătesc oameni la distanță similar cu cei ce preferă încă lucrul în birou, ceea ce duce la o uniformizare a venitului mediu ca programator pe plan global, oferind șansa chiar și în România pentru cei ce nu doresc să o părăsească, să lucreze pe un venit mai adecvat comparativ cu salariile mizere încă oferite de exploatatorii locali — personal, orice e sub 1.200 € după impozite îl consider un salar de sclav în domeniul IT.

Posibilitatea de a lucra de oriunde, e ceea ce mă ține încă a sta zi de zi în fața calculatorului și a-mi cultiva continuu cunoștințele de programare pentru a fi în ritmul cerințelor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.